Peter De Roeck - Zang & Gitaren

Frederik Joannes - Toetsen & Gitaar

Niels Groenen - Bas & Contrabas

Wim Wijckmans - Drums & Percussie

Roekie brengt rustgevende Indiefolk-Belpop die klinkt als het muzikale kind van John Mayer en Spinvis. De warme instrumenten en persoonlijke teksten staan garant voor ontroerende luisterbeurten en een intieme live-ervaring.

Roekie is de band rond singer-songwriter Peter De Roeck, die zijn sporen verdiende bij coverbands The Suburbs en Naked Poodle. Peter was in het voorjaar van 2019 ook deelnemer van The Voice van Vlaanderen, een passage die niet onopgemerkt is gebleven.
In 2018 trok hij met Nederlandstalige songs en een nieuwe groep muzikanten naar de studio van Iann Music Productions in Lanaken. Daar ontstond ‘Kom Hier’, een verzameling eerlijke luistersongs in eigen beheer. De plaat werd in december 2018 voorgesteld in Café Malvine te Heffen. De eerste single eruit, “Een Vonk Van Haar”, werd in mei 2019 gelanceerd.

Intussen heeft de plaat de weg naar de radio gevonden: in "De Lage Landen" op Radio 2 werd "Kom Hier" voorgesteld als album van de week. Een aantal nummers zijn op Radio 2 en andere zenders in rotatie genomen. Roekie wil tegen de herfst van 2019 de interesse wekken van de culturele centra, en intussen een stevige livereputatie uitbouwen.

Contacteer Roekie via info@roekie.com of (+32)487169259

Downloads van het Stageplan, het Digital Booklet van het album en de links naar de social media. 

Scroll verder voor downloadable foto's, rechtenvrij mits vermelding van de fotograaf.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram