Black Roekie.png

Peter De Roeck - Zang & Gitaren

Frederik Joannes - Toetsen & Gitaar

Niels Groenen - Bas & Contrabas

Wim Wijckmans - Drums & Percussie

Roekie is het Nederlandstalig project van singer-songwriter Peter De Roeck.

Zijn muziek kan omschreven worden als Indie-Belpop en klinkt als het muzikale kind van John Mayer en Spinvis.

Peter (°1981) is een uitgeweken Waaslander en woont nu in Mechelen. Hij begon als kind aan een klassieke gitaaropleiding en werd als puber gebeten door melodieuze pop- en rockmuziek. Peter verdiende zijn sporen bij coverbands The Suburbs en Naked Poodle en heeft een opgemerkte passage gemaakt bij The Voice Van Vlaanderen 2019.

Het debuutalbum van Roekie, Kom HIer, werd opgenomen bij Iann Music Productions in Lanaken en gereleased in 2018. Het werd een album in eigen beheer vol eerlijke luistersongs. De eerste single eruit was Een Vonk Van Haar. Die single trok oa. de aandacht van Radio 2 en het hele album werd in mei 2019 voorgesteld als album van de week in De Lage Landen.

Door de corona-lockdown kreeg Roekie plots tijd cadeau en zo ligt er nu veel nieuw materiaal klaar. Er komt tenminste één nieuwe release in 2021, de eerste nieuwe singles mogen we al verwachten in het najaar van 2020. Er staat een samenwerking op poten met Ingrid's Angels, een zangkoor uit Lier, en met verschillende gastmuzikanten en -zangers. 

Contacteer Roekie via info@roekie.com of (+32)487169259

Downloads van het Stageplan, het Digital Booklet van het album en de links naar de social media. 

Scroll verder voor downloadable foto's, rechtenvrij mits vermelding van de fotograaf.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram